01 travnja 2012

Novosadska tragedija

U jednom od najboljih novosadskih klubova, diskoteci "Contrast", noćas je izbio požar. Za tren oka cijeli je objekt izgorio. Na žalost, između više od trista mladih posjetitelja, njih šestero se nije uspjelo spasiti. Šest mladih života ugašeno je noćas i želim ovim putem izraziti sućut obiteljima nastradalih.
Policija i istražni organi još uvijek nisu izašli pred javnost s uzrocima požara. Prema policiji, objekt je redovito kontroliran, čak i nedavno, i nisu pronađene nikakve nepravilnosti. Treba dodati i to da se radi o elitnom mjestu za izlazak mladeži, mjestu s kojim se Novi Sad dičio pred svijetom. Vlasnik je stari i poznati novosadski ugostitelj, koji osim ove diskoteke ima i poznati restoran "Lasta" tik uz diskoteku.
Kako policijski izvori navode, ovo nije prvi incident na ovom mjestu koje je započelo s radom još 1972. godine, da bi nakon raznih preinaka i rekonstrukcija postalo omiljeno mjesto za izlaz. Bilo je požara i prije, a 1992. godine na objekt je bačena bomba.
Tugujući za izgubljenim životima, podsjetio sam se svih bačenih bombi i izgubljenih života u vrijeme ratnih 90-ih. Ali, onda je bio rat, premda ne i u Srbiji koja u ratu nije ni sudjelovala, kako vele njezini dužnosnici. Danas je mir. A opet, mladi ljudi ginu.
Trebam li reći da se vlasnik "Contrasta" zove Alojzije?

Nema komentara: