08 siječnja 2012

Hristos se rodi, bre!

 Čitam jučer u hrvatskome tisku kako je policija intervenirala u Srijemu (Mirkovci, Borovo) zbog divljanja nekoliko mladića tijekom proslave srpskoga Božića. Očekivao sam reagiranje Stipe Mesića, Žarka Puhovskog, ali i čitave plejade novinara boraca za poštivanje antifašizma na ovim prostorima. Puno je bilo slika ustaških kapa na Thompsonovim koncertima, ali su izostale ove srpsko-božićne. Kako bih udovoljio svima koji još uvijek vjeruju u dobre namjere istočnih susjeda, postavio sam fotografije sa prošlogodišnje proslave srpskoga Božića u Subotici, a kako javljaju prijatelji sa sjevera Bačke, i ove je godine bilo slično. Jednako se događa u mjestima sa značajnijim brojem Hrvata i Mađara, poput Slankamena, mjesta u Srijemu iz koga je protjerana većina hrvatskog stanovništva.
Osobno sam vidio u nekim mjestima u Srijemu kako u ovim dernecima sudjeluju i svećenici SPC,što samo potvrđuje moju sumnju da SPC potiče i odobrava ove provokacije koje nemaju nikakve veze s kršćanstvom, a ponajmanje s proslavom Božića, blagdana mira. Prosudite sami, pa obavijestite Efraima Zuroffa. On vjerojatno ne zna da se ovo događa, te da se radi o potomcima onih koji su na početku WW2 ponosno obavijestili Hitlera kako je Beograd prvi "Juden frei" grad u okupiranoj Europi. Najbolja osoba za obavještavanje Zuroffa bio bi svakako predsjednik republike Josipović, budući je zasigurno vodeći antifašist u Hrvatskoj, te mu prirodno pripada uloga upozoravanja na fašističke elemente u vlastitoj državi.
A koliko ima veze rođenje Krista sa spodobama sa fotografija, ostavljam čitateljima da sami zaključe.





photo e-novine

1 komentar:

horvatinkoln kaže...

Hrvatska politika i njeni protagonisti i inace su skloni dvostrukim kriterijima, pa nejavljanje onih od kojih se mozda ocekivalo da se jave nije nista cudno.