30 travnja 2009

Riblja gripa hara Hrvatskom

Ove će godine u Hrvatskoj biti izbora, za dva tjedna lokalni, a za pol godine predsjednički. Da sam vlast, znao bih kako pobijediti na izborima. No, iako nisam vlast, niti kanim biti, evo nekoliko savjeta za sigurni uspjeh.
Pod svaku cijenu ispolitizirati proslavu 1. svibnja! Radnički i sve artikuliraniji studentski prosvjedi trebali bi imati svoj vrhunac baš  na Praznik rada, a to nije dobro za namještanje pozitivnog izbornog ozračja. Stoga, trebalo bi upozoravati javnost putem dirigiranih medija kako u Hrvatskoj ima zaraženih svinjskom gripom, te da postoji opasnost od nacionalne katastrofe izazvane masovnim javnim okupljanjima, kakva su, jamačno, ona prvosvibanjska. Povremeno pustiti i gdjekoju dezinformaciju kako za uspješno neutraliziranje virusa ove opake bolesti nije dovoljno grilati meso, nego ono treba biti tretirano otvorenim plamenom dok ne počne sličiti ugljenu, te kao takvo postati zdravstveno ispravno. Spomenuti kako je WHO pronašla tragove virusa i u nekim vrstama graha, od kojih su neke dostupne i na hrvatskom tržištu (sprječavanje okupljanja u Maksimiru i na Marjanu).
Ako to ne uspije znakovitije smanjiti broj prosvjednika, te minimizirati njihove zahtjeve, objaviti kako je u Hrvatskoj otkriven virus - riblje gripe. To bi bilo najbolje objaviti za vikend nakon prvoga svibnja. Također spomenuti kako nije dovoljno baciti ribu na gradele... Isti scenarij kao sa svinjetinom. Tako bi svi uz more izbjegavali javna okupljanja, a mogli bi se za širenje zaraze optužiti i Slovenci koji će masovno posjetiti Hrvatsku u vrijeme praznika. U područjima Like može se spomenuti i neka podvrsta riblje gripe, primjerice janjeća.
Jako važno! Kod brojanja glasova paziti da ukupni broj izašlih na izbore ne bude veći od ukupnog broja glasača, kao što se to dogodilo u Srbiji 1996. godine kad je objavljeno kako je na izbore izašlo 115 posto glasača! Osobito paziti da mrtvi glasači ne budu snimljeni na glasačkom mjestu, a ako i budu snimljeni, da ih ne prepoznaju članovi obitelji ili poznanici.
Aktivno podilaziti i obećavati nacionalnim i seksualnim manjinama, držeći se maksime Obećati ništa ne košta.

Ako se u ovome uspije, nema te kampanje koja bi me skinula s vlasti!

Budući je u Hrvatskoj povijesno sjećanje nepostojeća kategorija, na televiziji bi trebalo puštati zabavne i sportske sadržaje. Predlažem HRT-u da napravi seriju skečeva i kratkih igrokaza, u kojima dominira narodni duh. Evo scenarija za kratki igrokaz:

Dvoje umirovljenika bude se u hotelskoj sobi. Ženska, zagledajući svoju zanosnu spavaćicu, na putu do toaleta razmišlja: "Il' sam pošla, il' sam došla?" Muškarac u krevetu, zamišljeno gledajući njezin šepavi hod, promatra razbacane stvari i prisjeća se: "Il' sam j...o, il' bih trebao?"
 
Ovaj bi skeč trebao nasmijati gledalište, osobito one iz metuzalemskih partija koje polako nestaju s političkog obzorja poput HSS-a (neka mi oproste simpatizeri i članovi HSS-a što nisam spomenuo i ostale nestajuće partije, ali već su se prepoznali), te će 17. svibnja hrabro promijeniti političko opredjeljenje i glas dati partijama koje imaju članstvo koje po brojnosti prelazi veličinu barem dva autobusa, pri tome zanemarujući sve spoznaje o ribljoj gripi.

Ako HRT snimi igrokaz po mom scenariju, molim neka me barem javno spomenu, bez obveze plaćanja honorara.


2 komentara:

Pero Panonski kaže...

Ja sam svijet i povijest poceo gledat kao klackalicu. Dakle, malo smo dolje, malo smo gore, malo dolaze lose generacije, malo dobre.

Jedina nasa nesreca je da smo trenutno u silaznoj putanji :D

HSS doduse nikad vise nece biti jak, ali ce dugo jos postojati i zasigurno prelaziti izborni prag jer ipak predstavlja dio seljackih interesa. A mi jesmo seljacka zemlja, tako mi Marije Terezije i sineka Josipa II. Habsburskog koji je od Hrvatske i Madjarske odlucio napraviti izrazito poljoprivredne zemlje i svu trgovinu i proizvodnju zadrzat u njemackom dijelu Monarhije.

Usput, lijepi 1. svibanj!

Unknown kaže...

Pozdrav! Nisam ni čula za ovu riblju gripu. Nije se nešto previše o njoj pričalo ili sam zaboravila, ali čujem da sve to dolazi od ljudske ruke i namjerno... :/