17 srpnja 2009

Pismo razbijaču auta

Obraćam se tebi, mladi čovječe, u nadi da će ti već netko prenijeti sadržinu ovoga pisma, budući sumnjam da čitaš bilo što.
Misliš da si neka faca zato što si razbio srpski auto? Nisi, a sad ću ti dokazati i zašto.
Promisli samo: što si htio postići? Moja je pretpostavka da se želiš osvetiti Srbinu za zla koja su ti njegovi sunarodnici nanijeli tijekom Domovinskog rata, ne? Odabrao si izvrsnu metodu - razbijanje auta. U današnje vrijeme, to će svakoga jako zaboljeti. E, sad pogledaj jesi li postigao svoj cilj.

Na ljetovanje u Hrvatsku iz Srbije ti može doći svatko. Na registracijskom području s oznakom BG živi najmanje 100 tisuća stanovnika koji nisu Srbi, a među njima je i 25 tisuća Hrvata (Beograd, Novi Beograd, Zemun, Surčin,...) koji vrlo rado s obitelji dolaze u svoju matičnu domovinu Hrvatsku provesti godišnji odmor. Nisu pucali po tebi i tvom gradu, vole ga i doživljavaju kao svoje rodno mjesto. Nekima i jest. Stjecajem okolnosti žive u Srbiji, jednako kao što tisuće Srba žive u Hrvatskoj, ne? Takvim si ljudima razbio auto. Jesi li postigao cilj? Osvetio se Srbinu? Nisi! Pokvario si mu ljetovanje, napravio veliki trošak i sramotu pred susjedima kad se vrati doma.
Tisuće i tisuće Srba iz Srbije također bi voljeli doći u Hrvatsku na ljetovanje, a da ni na koji način nisu učinili štetu ni tebi, ni tvojoj obitelji, niti tvojoj državi. Svoj novac htjeli bi potrošiti tako da od toga svi u Hrvatskoj imate koristi. Ali, kako da dođu u Hrvatsku, kad ćeš im razbiti auto? Ti bi išao u neko mjesto, ma koliko bilo lijepo, da znaš kako će ti ondje razbiti auto? Niti kod ove skupine nisi postigao cilj. Razbio si auto Srbinu koji voli ljetovati u Hrvatskoj, ali koji će već iduće godine odustati, jer ima mozga i znade zbrojiti dva i dva.
Kad si se već htio osvetiti Srbinu koji ti je nanio zlo, onda te moram razočarati: najveći broj tih "zločestih" Srba nije na BG-području! Nisi znao? Sad ću te podučiti. U vrijeme rata (do Oluje) Srbi su iz Hrvatske bježali i naseljavali se unajvećma u Srijemu i Novome Sadu, dakle registracije SM, RU i NS. Dakle, prije bi se osvetio tvom zločestom Srbinu da si razbio auto s takvim pločicama. Ali, odmah ću te ohladiti: i onda bi pogriješio. Ti zločesti dečki ne usude se prijeći granicu s Hrvatskom niti pješice, bojeći se da se ne nalaze na popisu ratnih zločinaca, pa rađe idu na odmor u Grčku ili Bugarsku. Takvi ne žele svoje novce ostaviti u Hrvatskoj. Dakle, niti vozila s ovim oznakama ne vrijedi razbiti, jer bi zasigurno pogriješio.
Mladi razbijaču, sad ćeš čuti pravu istinu, zbog koje bi trebao prestati s razbijanjem bilo kojih auta. Oni koji su ti pucali po Hrvatskoj i koji i danas ne misle dobro niti tebi, niti meni, a niti Hrvatskoj, sjede u autima posve drukčijih oznaka - samo ne srpskih i slobodno krstare hrvatskom obalom (i morem!), sigurni da im nećeš niti pipnuti auto. A ti, u svom neznanju, još se veseliš njihovom dolasku i eurima! Skupa s njima odlaziš navečer u klubove u kojima se napijaš i slušaš srpske cajke. Ako si pametan, skužit ćeš.
Dakle, razbijanjem auta s BG pločicama nećeš se nikome osvetiti, niti će bilo koji ratni zločinac zbog toga patiti. Napravit ćeš štetu nekom poštenom čovjeku, svoju ćeš državu i obitelj lišiti njegovih novaca, a svijetu ćeš poslati sliku o svom narodu kao neciviliziranom i barbarskom. Osim toga, dao si materijala da razni skotovi od novinara danima i tjednima pljuju po meni i mojoj obitelji, sve upirući prstom u nas nazivajući nas divljim fašističkim svinjama. Je li to ono što si htio postići, mladi čovječe? Još uvijek misliš da si faca? Tvoji te prijatelji danas više cijene?
Ovo pismo ima i zaključak. Znaš li kako ćeš se najbolje osvetiti zločestom Srbinu? Tako što će cijelo ljeto proći, a da nisi razbio niti jedan auto bilo čijih oznaka! Tako da ne premlatiš sportaše iz Poljske, niti skupinu pijanih Slovenaca. Tako što će iduće godine iz Srbije doći, osim Hrvata, Mađara i Slovaka, još i hrpa Srba privučeni svim onim ljepotama koje naša domovina ima i ostaviti u tvom gradu svoje novce.
Onda budi siguran da si se žestoko osvetio svom zločestom Srbinu!
Lijep pozdrav i - pamet u glavu!

4 komentara:

Anonimno kaže...

Ma mislio sam ostaviti i prije kratak komentar na temu vašeg ljetovanja. Naime, mala sugestija, nije na odmet stavit kakav znak jer budaletina ima svugdje. I mom prijatelju su razbili auto (taman ga dovezao iz Zg s odnosnim pločicama, a jedan je zamalo dobio batina zbog Ši jer ga je kupio u Šibeniku). Tu ima samo jedan lijek, a zove se - pendrex.
Lijep pozdrav. Zd

Anonimno kaže...

:)

Zashto uvek Beograd mora da ......? Odziv za mobilizaciju tokom rata je u Bg bio svega par %.

Anonimno kaže...

Nemojte se sekirati, Srbi ionako ne planiraju letovanja po Hrvatskoj. Ko bi došao da letuje u državu u kojoj ni na sportskim takmičenjima ne žele da istaknu zastave svih učesnika! Još uvek se čuju ratni pokliči iz Dalmacije. Mnogo je takvih razbijača i vandala u vas, setimo se samo poslednjih sportskih događaja! Smatram da bi Beograđani rizikovali ne samo auto, već i glavu u vašoj Neovisnoj Državi.
Gospodo, šta je vaša vlast učinila da ovakve događaje osudi. Pa oni prvi šire mržnju i netrepeljivost, tako da će srpski novci ostati samo pusti snovi...

Anonimno kaže...

Niti Srbi čitaj Smrdi imaju novaca da ostavljaju Hrvatskoj niti Hrvatskoj trebaju srpski novci.Hrvatska se otkinula od Smrdije odnosno Srboslavije jer ne želi imati ništa s tom tvorevinom i njezinim poganskim narodom,jest da je u toj transakciji ostala bez Srijema ali Srijem pun Srba nije ono što bi nam bilo neophodno.Prema tome Srbi i njihovi stojadini i lade rive napunjene do vrha domaćom kobasicom i MB pivom bez prebijene kinte sa svojim brejtanjem sigurno nisu nešto što mi želimo vidjeti u Dubrovniku, Zadru, Splitu ili Puli!