03 lipnja 2013

Odmaralište Jasenovac

Vođa antifašističke revolucije u Hrvatskoj
Sudac: Optuženi Heinrich Himmler ustanite. Budući optužba nije uspjela dokazati sudjelovanje u ustrojavanju i funkcioniranju SS- postrojbi, sastavljenih od dragovoljaca, kao i da nije postojala mogućnost da optuženi na bilo koji način ima dodira sa njihovim djelovanjem na okupiranom teritoriju mnogih europskih država, sud u Nürnbergu Vas oslobađa i zapovijeda puštanje na slobodu.

Možete li zamisliti suca koji bi mogao preko svojih ustiju prevaliti ove riječi?

Na istom sudu, mogao bi biti osuđen i Staljin za sudjelovanje u deportaciji i ubojstvima njemačkih vojnika i civila nakon okupacije Njemačke. Sa suradnicima, dakako.
U Srbiji je u tijeku proces rehabilitacije četničkoga pokreta u vrijeme II. svjetskog rata. Zanimljivo je što u tom procesu sudjeluju pripadnici i one partije koja se krvavo borila protiv tih istih četnika. Pojednostavljeno: partizani i četnici žele pomirbu na nepostojećim činjenicama, odnosno na tečevini zajedničke borbe protiv fašizma, što će reći Nijemaca i Ustaša. Ne znam kako će  objasniti nepojavljivanje četničkih đenerala i veterana na proslavama Dana pobjede, 9.svibnja, pače ni u Rusiji. Jesu li ih antifašistički saveznici zaboravili, ili se četnici ne odazivaju na njihove pozive?
Ako ovaj proces uspješno završi emitiranjem serije „Ravna gora“, a da nitko iz svijeta ne reagira, onda se mora pisati posve nova povijest II. svjetskog rata, ali da u tome sudjeluju i Židovi, budući su oni podnijeli najveću žrtvu. Predmnijevam da bi i Hrvati mogli pisati svoju inačicu, a ona bi se mogla temeljiti na slijedećim tezama:
-Ustaše su bile najhrabriji dragovoljci u borbi protiv njemačkog i talijanskog fašizma.
- U vrijeme NDH postojala su odmarališta za bolesne i nemoćne, među kojima je najpoznatiji Jasenovac.
·        -  Židovi su pripadali Hitlerovskoj koaliciji, te pokušali okupirati velike dijelove Europe, u čemu su ih ustaše spriječile.

I tako redom, sve do oslobođenja.

Završili su lokalni izbori u Hrvatskoj. Mala izlaznost, iznenađujući rezultati, te protudržavno djelovanje obilježili su ove izbore, ali nemamo razloga za ljutnju. Barem ne mi kojima je do Hrvatske stalo. Završili su i lokalni izbori u Zemunu. Četnička partija uvjerljivo je pobjedila, ali to znači da je za nju glasovalo 10% zemunskih glasača. Tko su ti ljudi koji su zaokruživali Vučićeve ljude na listi? Pa, isti oni koji su autobusima prevoženi do Vukovara i dalje kako bi glasovali također za Vučićeve ljude! Zvuči nevjerovatno? Razjasnit ću: Srbi kojima je Šešelj (uz Miloševićevo odobravanje) osigurao udomljenje u Zemunu, diljem Srijema i okolici Novoga Sada, imaju dva državljanstva, samim tim dvije putovnice i dvije osobne. Glasuju gdje god treba i za koga treba. Program njihove partije ostao je isti i samo slijepi i politički nepismeni to ne vide.
Znači, 90% Zemunaca nemaju za koga glasovati, pa su onda rađe ostali doma, te tako prepustili da njihovim gradom i životima upravljaju... Već sam ih definirao. Jednako tako se događa i u Hrvatskoj, pa tako dobivamo za gradonačelnike osobe koji bi rađe bili gradonačelnici Niša ili Vranja, nego Splita i Vukovara. Ovo spominjem samo kao primjer. Očito glavni igrači povlače poteze bez velikih grešaka, dovodeći čitave narode u kolonijalni položaj. Za druge me baš briga, ali za Hrvate mi je žao. Taman smo izborili kakvu-takvu državu, zaslužili mjesto među ostalim narodima, a već smo ju spremni prodati ili predati.
Glavna razlika između propasti prošle i sadašnje Hrvatske jest u tome što danas nema isprike! Prošle su generacije imale balast gubitnika u velikome ratu, za to smo svi kažnjeni, ali za ovakvo trganje sadašnje države krivi smo samo mi i nitko drugi. Slaba je to utjeha.


Nema komentara: